Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

TEMATSKI SASTANAK PARLAMENT PRIVREDNIKA U PROŠIRENOM SASTAVU

Dana 08.05.2018. godine, u velikoj Sali Privredne komore Srbije – RPK Zaječarskog i Borskog upravnog okruga je održan tematski sastanak Parlamenta privrednika u proširenom sastavu, na kojoj su svim zainteresovanim privrednicima prezentovani aktuelni programi i konkursi Fonda za razvoj Republike Srbije, Razvojne agencije Srbije, Nacionalne službe za zapošljavanje kao i usluge Privredne komore Srbije.
Prisutnim predstavnicima lokalnih samouprava, relevantnih institucija, privrednicima i preduzetnicima se najpre obratio Dejan Tošić, direktor PKS-RPK Zaječar, koji je, uz reči dobrodošlice, ukazao na značaj regionalne saradnje i povezanosti lokalnih samouprava, privrede i Privredne komore Srbije.


Nermina Ljubović, savetnik predsednika PKS, je istakla značaj jedinstvenog komorskog sistema i mogućnostima Zakona o privrednim komorama, kao mehanizma za izmene i unapređenje regulatornog okvira i stvaranja kvalitenijeg privrednog ambijenta u Srbiji.
Vesna Vučetić, direktor sektora rizika u Fondu za razvoj RS je prezentovala opšte i posebne uslove za apliciranje za sredstva Fonda za razvoj dok su Ines Novosel i Marina Radović, ispred Razvojne agencije Srbije, prisutnima prezentovale programe razvojne agencije Srbije i državnim podsticajima za ulaganja.
Otvorene konkurse Nacionalne službe za zapošljavanje je predstavio Dragana Golubović, organizator programa zapošljavanja NSZ - Filijala Zaječar.
Aktivnosti i usluge Privredne komore Srbije u okviru jedinstvenog komorskog sistema je prezentovao Bojan Stanić, direktor Sektora za strateške analize, analitiku, usluge, servise i pakete proizvoda.
Pod tačkom tekuća pitanja, svoj portfolio i usluge je prezentovala firma Budućnost PET doo iz Jagodine, preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, inače članica Regionalne privredne komore Kragujevac.
Iskazano je veliko interesovanje privrednika za programe bespovratnih sredstava u cilju otvaranja novih privrednih društava, poboljšanja konkurentnosti postojećih privrednih društava i novog zapošljavanja, uz konstruktivnu diskusiju i postavljena pitanja.

Galerija fotografija


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanjeprijava trenera u dualnom obrazovanju
parlament
RS MTTT baner

.