Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

KONKURS ZA DODELU SUBVENCIJA ZA RAZVOJ TRADICIONALNIH ZANATA U 2018. GODINI

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je u petak, 18. maja 2018. godine objavilo Konkurs za dodelu subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u 2018. godini, u ukupnom iznosu od 8.000.000 dinara. Pojedinačne subvencije za koje mogu konkurisati privredni subjekti (preduzetnici, privredna društva i zadruge), koji imaju certifikat „otvorene šake“ (koje izdaje Ministarstvo privrede) i bave se tkanjem, ćilimarstvom, vezom, terzijskim zanatom, kožuharstvom, opančarstvom, filigranstvom, grnčarstvom, bačvarstvom, kazandžijskim zanatom, kolarstvom, licitarstvom, mlinarstvom i pekarstvom, ikonopisom i izradom tradicionalnih muzičkih instrumenata, iznose trista hiljada, četiristo hiljada i šesto hiljada dinara.

Programski cilјevi odnosno svrha dodele subvencija je očuvanje i unapređenje zanata koji su tradicionalni u Republici Srbiji, povećanje broja zaposlenih lica koja raspolažu znanjem i veštinama tradicionalnih zanata i promociju proizvoda i usluga tradicionalnih zanata. Subvencije po ovom Programu predstavlјaju namenska finansijska sredstva i dodelјuju se bespovratno.
Subvencije namenjene za razvoj tradicionalnih zanata koriste se za sledeće namene:
     1) za zapošlјavanje lica kod privrednog subjekta koji se bavi jednim od 15 tradicionalnih zanata;
     2) za promociju proizvoda i usluga 15 tradicionalnih zanata.

Pravo na učešće u Konkursu imaju privredni subjekti upisani u registar Agencije za privredne registre sa aktivnim statusom, pod uslovom da se nalaze:
     1) u Evidenciji sertifikovanih starih i umetničkih zanata i poslova domaće radinosti koja se vodi u Ministarstvu privrede („Službeni glasnik RS“, broj 56/12) i
     2) da se bave jednim od 15 tradicionalnih zanata.

Rok za podnošenje prijava je petak 1. jun 2018. godine.


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanjeprijava trenera u dualnom obrazovanju
parlament
RS MTTT baner

.