Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

PRVA SEDNICA SEKCIJE ZA KOŽU I OBUĆU

U petak, 29.juna 2018.godine je u Kući partnerstva u Knjaževcu je održana prva sednica Sekcije za kožu i obuću Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga.
Sednicu su vodili Milan Badivuk, koordinator industrije PKS-RPK Zaječar i Milorad Vasiljević, sekretar Udruženja za industriju tekstila, kože i obuće Privredne komore Srbije.
Sednici su prisustvovali: Slobodan Ilić,ispred firme „Falc East“ Knjaževac, Stojanović Sojka, preduzetnica iz Knjaževca, Milica Mitić ispred firme „Progetti“, Nenad Antanasijević, suvlasnik zanatske radnje za štavljenje kože „Derma“ iz Zaječara, Ana Gligorijević, predstavnica firme „Plastomet“ d.o.o. Knjaževac, Oliver Jelenković, direktor „Recika“ d.o.o. i Ana Mladenović, tkački atelje „Rara Avis“.


Jednoglasno je za predsednika Sekcije izabran Oliver Jelenković a za zamenika Ana Gligorijević.
Prisutni su na sednici izneli određene probleme u svom poslovanju dok su predstavnici Privredne komore Srbije predstavili podnete inicijative u cilju prevazilaženja određenih problema i poboljšanja uslova poslovanja. Jedna od inicijativa je smanjenje visine poreza i doprinosa sa sadašnjih 63-65% na 46-48%. Druga inicijativa je smanjenje poreza na dobit sa 15% na 10% a treća se odnosi na sprečavanja zloupotrebe bolovanja, gde će doktori koji neopravdano odobravaju bolovanja izgube licencu a da radnik u tom slučaju bude adekvatno sankcionisan.
Prisutni su se složili da će budućim radom ove Sekcije biti unapređena povezanost Privredne komore Srbije sa privrednicima iz ovih delatnosti i omogućena pomoć i podrška za poboljšanje poslovanja.

Knjaževačke vesti: 

https://www.youtube.com/watch?v=oaBV3HH05Gc

Galerija fotografija


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanjeprijava trenera u dualnom obrazovanju
parlament
RS MTTT baner

.