Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

DUALNO OBRAZOVANJE U BOLJEVCU

19. septembra 2018. godine su u prostorijama FPM AGROMEHANIKA DOO u Boljevcu potpisani Ugovori o dualnom obrazovanju i Ugovori o učenju kroz rad. Prisutnim učenicima prvog razreda srednje škole „Nikola Tesla“ koji su se opredelili za trogodišnje / četvorogodišnje školovanje u okviru obrazovnih profila Operater mašinske obrade i Tehničar za kompjutersko upravljanje (CNC) mašina su se pre potpisivanja ugovora obratili Branislav Rajić, generalni direktor FPM Agromehanika DOO, Ivan Milutinović, direktor srednje škole „Nikola Tesla“ i Dejan Tošić, direktor PKS-RPK Zaječar.

Prvacima je objašnjen pojam dualnog obrazovanja čiji je osnovni cilj unapređenje srednjeg stručnog obrazovanja koje se prilagođava potrebama privrede, gde učenici stiču teorijska znanja u školi, a praktična u realnom radnom okruženju. Učenici stiču kompetencije koje im omogućavaju da se odmah po završetku školovanja uključe u radne procese, čime se povećava zapošlјivost mladih. Investiranjem u obrazovanje radi ulaganja u svoje buduće radnike, i privreda ima mogućnost da na duži rok rešava problem nedostatka određenih kvalitetnih kadrova. Pored toga, dualno obrazovanje razvija preduzetnički duh kod mladih i podstiče ih na pokretanje sopstvenog posla, a u isto vreme, omogućava nastavak školovanja na strukovnim studijama i fakultetima.

FPM AGROMEHANIKA DOO je prošle godine potpisala prve ugovore sa učenicima srednje škole „Nikola Tesla“ i veoma su zadovoljni ostvarenim rezultatima tokom prethodne školske godine. Kao odgovorna kompanija, učenicima obezbeđuje zaštitnu opremu, nastavu u svojim pogonima uz visoko stručne instruktore, topli obrok, obilazak značajnih sajmova u zemlji kao i nagrade učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate.

Galerija fotografija


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanje
parlament
RS MTTT baner

.