Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

USPEŠNO ZAVRŠEN 7. MEĐUNARODNI SAJAM „ZDRAVO–DOMAĆE–PRIRODNO“

USPEŠNO ZAVRŠEN 7. MEĐUNARODNI SAJAM „ZDRAVO–DOMAĆE–PRIRODNO“
4. SAJAM FINANSIRANJA
3. SAJAM TURIZMA

Privredna komora Srbije - RPK Zaječar i Grad Zaječar su prema ocenama izlagača i posetioca uspešno organizovali trodnevni sajam na Trgu oslobođenja u Zaječaru. U okviru međunarodne, tradicionalne manifestacije „Zdravo domaće prirodno“ održani su i 4. Sajam finansiranja i 3. Sajam turizma. Cilj ove manifestacije jeste povećanje vidljivosti domaće privrede, njeno osnaživanje i bolje povezivanje proizvođača sa kupcima, ali i sa drugim proizvođačima.
Na sajmu je učestvovalo preko 200 izlagača iz cele Srbije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske, Slovenije, a prema procenama, bilo je oko 5000 posetilaca. Ponuda je bila raznovrsna: domaći specijaliteti iz raznih krajeva, sokovi, kvalitetna vina, rakija, med, čajevi, rukotvorine i drugo.
Svečanom otvaranju sajma prisustvovale su brojne zvanice, izlagači, posetioci i prijatelji sajma a događaj je svojim pesmama uveličao hor Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Zaječara. Prisutne su pozdravili Marina Milić, zamenica gradonačelnika grada Zaječara, Zamenik starešine sabornog hrama u Zaječaru, jerej Novak Bojanić i Nermina Ljubović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije.


Dejan Tošić, direktor PKS-RPK Zaječar, pozdravio je prisutne i poželeo im dobrodošlicu. On je istakao da Sajam u Zaječaru okuplja brojne izlagače počev od najmanjih individualnih poljoprivrednih gazdinstava pa do najvećih kao što su Fabrika poljoprivrednih mašina „Agromehanika“ Boljevac i Fiatov program preduzeća Nikom iz Kragujevca. Ovde su i najveće banke i osiguravajuće kuće koje posluju u Srbiji, kao i turističke organizacije, počev od našeg regiona, pa do ostalih iz cele Srbije i okruženja“, istakao je g. Tošić i na kraju se još jednom zahvalio Gradu Zaječaru, gradonačelniku g. Bošku Ničiću, Opštini Kladovo i TO Kladovo na ustupljenim štandovima, horu Osnovne škole „Desanka Maksimović“ i svim izlagačima na podršci svih ovih godina.
Nakon uvodnog obraćanja, direktor RPK Zaječar je zvanično otvorio Sajam.
Ove godine, kao novina, uvedena su priznanja, a dobitnici su: FPM AGROMEHANIKA DOO Bolјevac, „HEINEKEN SRBIJA“ DOO Pivara Zaječar, PG Blažo Đurđić Sokobanja, ADONIS DOO Sokobanja, Seoski turizam Nikoličevo – Bojan Pavlović i Karmenka Babić, generalni direktor a.d. ĐERDAP USLUGE Kladovo, za dugogodišnji doprinos u realizaciji Sajma.

GALERIJA FOTOGRAFIJA


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanje
parlament
RS MTTT baner

.