Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

SKUP PARLAMENTA PRIVREDNIKA U PROŠIRENOM SASTAVU

U Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga u utorak, 16.10.2018. godine održan je sastanak Parlamenta privrednika u proširenom sastavu, na temu ''Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje''.
Na početku sastanka je Dejan Tošić, direktor PKS-RPK Zaječar, iskoristio priliku i uručio posebne plakete sedmog po redu međunarodnog sajma „Zdravo – domaće – prirodno“ i to: „FPM Agromehanika“ Boljevac za najoriginalniji štand, „Haineken Srbija“ doo Zaječar za najposećeniji štand i „Adonis“ Sokobanja za najzdraviji štand.
Sastanak je održan u okviru aktivnosti na realizaciji druge faze programa ''Rešavanje pitanja zaduženja i prestanka poslovanja privrednih subjekata u regionu Zapadnog Balkana'', koji Privredna komora Srbije realizuje zajedno sa Ministarstvom pravde, Ministarstvom privrede, Međunarodnom finansijskm korporacijom - članicom Grupe Svetske banke, a uz podršku Vlade Švajcarske. Cilj programa je smanjenje rizika poslovanja i unapređenje okvira i prakse nesolventnosti, što će doprineti poboljšanju položaja poverilaca, zaštiti poslovanja ekonomski održivih kompanija, kao i većoj sigurnosti za nova ulaganja.


Prisutnima se obratio Dejan Tošić, direktor PKS–RPK Zaječar, koji je naglasio značaj ovakvih edukativnih skupova.Milena Stevanović, predsednice Privrednog suda u Zaječaru istakla je značaj medijacije kao instrumenta rešavanja sporova u privredi, kao i u postupku sporazumnog finansijskog restrukturiranja i stečaja. Ona je ukazala na aktivnosti u Privrednom sudu i Privrednoj komori Srbije koje su posvećene razvoju medijacije u privredi zbog toga što se medijacija prepoznaje kao stvarni interes i korist za privredu, državu i za građane.

Ljubinko Gobeljić, predsednik Parlamenta privrednika RPK Zaječar pozdravio je prisutne i otvorio sednicu.
Predavanje na temu „Kako održati vitalnost kompanije“ održao je profesor Dejan Erić sa Beogradske bankarske akademije. Profesor Erić je govorio o merama i postupcima za očuvanje vitalnosti kompanija, za pravovremeno reagovanje na zahteve tržišta, izbegavanje krize, ozdravljenje i restrukturiranje poslovanja i rešavanje problema korišćenjem raspoloživih instrumenata.
Nakon njegovog predavanja usledile su prezentacije o sporazumnom finansijskom restrukturiranju i medijaciji kao načinu rešavanja problema u poslovanju koju je izlagala Božana Jakišić iz Privredne komore Srbije, a o stečajnom postupku u funkciji konsolidacije i nastavka održivog poslovanja govorila je Ljiljana Matić, ispred Privrednog suda u Beogradu.
Pored članova Parlamenta privrednika, skupu su prisustvovali privrednici Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, predstavnici lokalnih samouprava, sudova, banaka i osiguravajućih kompanija, medijatori, stečajni upravnici, knjigovodstvene agencije… Nakon prezentacija usledila je diskusija prisutnih.

GALERIJA FOTOGRAFIJA


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanjeprijava trenera u dualnom obrazovanju
parlament
RS MTTT baner

.