Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

POSLOVNI IZAZOV - REGIONALNO TAKMIČENJE U ZAJEČARU

Takmičenje „Poslovni izazov“ je u Srbiji pokrenuto pre deset godina sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na šest regionalnih Poslovnih izazova (u Čačku, Leskovcu, Zaječaru, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi „Dostignuća mladih“ iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti. Ove godine po prvi put jedno od regionalnih takmičenja je organizovano i u Zaječaru. 14. novembra 2018. godine.
Takmičenje je okupilo učenike iz 12 srednjih škola iz Zaječara, Bora, Boljevca, Knjaževca, Majdanpeka i Sokobanje. Petočlani timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola dobili su zadatak da osmisle proizvod ili uslugu pomoću kojih će se vratiti popularnost društvenih igara poput „Čoveče, ne ljuti se“, „Monopol“, „Riziko“ i dr. u digitalnoj eri. Uz pomoć poslovnih mentora kreirali su biznis planove za svoje ideje koje su na kraju dana u trominutnoj prezentaciji predstavili članovima žirija i publici. Žiri su činili predstavnici UniCredit banke, Univerziteta Metropolitan, PKS-RPK Zaječar i RARIS-a.


Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu koje će biti održano u januaru 2019. u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana, koji će biti održan u aprilu 2019. godine u Podgorici, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
„Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan“, izjavio je Darko Radičanin iz organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.
Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku podršku UniCredit banke, Ministarstva omladine i sporta, Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i Univerziteta Metropolitan.

GALERIJA FOTOGRAFIJA


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanje
parlament
RS MTTT baner

.