Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

Održana četvrta sednica Parlamenta privrednika PKS-RPK Zaječar

U četvrtak 13. decembra 2018. godine održana je četvrta sednica Parlamenta privrednika PKS-RPK Zaječar. Sednicom je, po ovlašćenju predsednika Parlamenta predsedavao direktor PKS-RPK Zaječar, Dejan Tošić.

Na sednici je dat pregled pokrenutih i realizovanih zakonodavnih inicijativa u toku 2017/ 2018.godine. U okviru izlaganja o pokrenutim inicijativama, Kristina Đurić, rukovodilac Centra za pravne i ekonomske inicijative i politike PKS, je naglasila da je pokrenuto 173 zakonodavnih inicijativa iz različitih sektora privrede, od kojih je 57 pozitivno realizovano.

U narednoj godini Privredna komora Srbije će biti uključena u radne grupe u vezi sa:
• Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o računovodstvu - 2019/I kvartal
• Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o reviziji - 2019/I kvartal
• Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom - 2019/I kvartal
• Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima - 2019/IV kvartal
• Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o ambalaži i ambalažnom otpadu - 2019/IV kvartal
• Uredbom o pravilima za dodelu državne pomoći - 2019/IV kvartal

U nastavku sednice, direktor RPK Zaječar, Dejan Tošić, je članovima Parlamenta predstavio Plan rada PKS-Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga za 2019.godinu i izveštaj o pokrenutim i realizovanim lokalnim inicijativama. Uz to je prisutne informisao o besplatnom programu obuke energetskih menadžera koji Privredna komora Srbije realizuje u okviru projekta EUREMnext i pozvao je zainteresovane privredne subjekte da se jave za detaljne informacije. Članovi Parlamenta su takođe informisani i o pokrenutoj realizaciji projekta „Naša sela“ koji kompanija Delta Agrar realizuje u saradnji sa Gradom Zaječarom i aktivnim učešćem PKS na području našeg regiona, uključujući dva sela, Dubočane i Malu Jasikovu, a u cilju razvoja poljoprivrede u nerazvijenim predelima i obnovu sela u Srbiji.

Dualni model stručnog obrazovanja u Srbiji i aktivnosti PKS-RPK Zaječar u okviru dualnog obrazovanja predstavila je Tatjana Račić, samostalni stručni saradnik RPK Zaječar. Pozitivni primer razvoja i praktične primene dualnog obrazovanja predstavljen je od strane kompanije FPM Agomehanika iz Boljevca.

Galerija fotografija


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanjeprijava trenera u dualnom obrazovanju
parlament
RS MTTT baner

.