Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

Info-sesija, novi šifarnici zanimanja za šifriranje podataka u evidencijama u oblasti rada u RPK zaječar

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Nacionalnom službom za zapošljavanje, a uz podršku projekta nemačke razvojne saradnje “Podsticanje zapošljavanja mladih”, koji sprovodi Nemačka organizacija za medjunarodnu saradnju GIZ, organizovali su u Regionalnoj privrednoj komori u Zaječaru okrugli sto “Jedinstveni kodeks šifara za unošenje i šifriranje podataka u evidencijama u oblasti rada”. Cilj ovog skupa jeste upoznavanje, prevenstveno poslodavca, sa novim šifarnikom zanimanja, a značaj ovog dokumenta je veliki, istakla je Neda Milanović direktorka Sektora za podršku zapošljavanja u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Veoma je važno da se svi korisnici ovih šifarnika, najpre poslodavci i organizacije obaveznog socijalnog osiguranja ali i drugi subjekti u čijoj je nadležnosti vođenje evidencije u oblasti rada, praćenje i analiziranje rada i tržišta radne snage, kao i planiranje i razvoj ljudskih resursa upoznaju sa koncepcijom i sadržajem novih šifarnika kako bi ih mogli nesmetano koristiti.


Novi šifarnici su obuhvaćeni Odlukom o Jedinstvenom kodeksu šifara za unošenje i šifriranje podataka u evidencijama u oblasti rada („Službeni glasnik RS”, broj 56/18), i u primeni su od 01. januara 2019. godine.
Na skupu u RPK Zaječar, pred prepunom salom, govorili su Neda Milanović, direktor Sektora za podršku zapošlјavanju – Nacionalna služba za zapošlјavanje i Dragica Ivanović, ispred Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja. Predavanje su vodili i kroz praktične primere objašnjavali primenu šifarnika stručnjaci iz ove oblasti Đorđe Lazić, Ljiljana Lutovac i Dejan Nikolić.

Galerija fotografija


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanje
parlament
RS MTTT baner

.