Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

POSETA AMBASADORA POLJSKE PKS-RPK ZAJEČAR

Ambasador Republike Poljske u Srbiji Tomaš Njegođiš, posetio je 3. avgusta PKS-RPK Zaječar nakon sastanka sa Gradonačelnikom Grada Zaječara, g. Boškom Ničićem. Sastanku su prisustvovali i Dariusz Chromy, Generalni Direktor TF KABLE Fabrika kablova Zaječar i Slobodan Trandafilović, Direktor komercijalnih poslova. Tom prilikom vođen je razgovor o problemu Fabrike Kablova kao i o budućoj saradnji.
Nj.E. Njegođiš dao je kratak osvrt na privredu Poljske tokom tranzicije i privatizacije. Po njegovim rečima posle 89-te godine nekoliko investicija su bile pogrešne i transformacija državne u privatnu svojinu nije svuda bila uspešna, ali uz dobru kontrolu procesa privatizacije i investicija proces je uspešno okončan. Ambasador je iskazao želju i spremnost da iskustvo Poljske podeli sa našim privrednicima da ne bi napravili iste greške koje je Poljska napravila. S obzirom na to da je Zaječar prvi grad u Srbiji koji je primio investiciju iz Poljske on smatra da vredi da se ova saradnja nastavi pozitivno pogotovo što je Srbija interesantna za Poljsku u više sektora, prvenstveno u sektoru prehrambene industrije. Dogovoreno je da se u narednom periodu definišu teme iz određenih sektora privrede i povežu naši privrednici sa privrednicima Poljske.

Direktor PKS-RPK Zaječar je Ambasadora upoznao sa aktivnostima Komore i pozvao ga da učestvuje na predstojećem Sajmu „Zdravo-domaće-prirodno“ koji će, u saradnji sa Gradom Zaječarom biti organizovan 29-30. septembra 2017. godine. Predlog je da ove godine, zbog kratkog roka, na Sajmu Poljska bude predstavljena promotivnim materijalom a da naredne godine na Sajmu učestvuju i privrednici iz Poljske.

Galerija fotografija