Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

6. AVGUST DAN RUDARA I RTB-A BOR

6. avgusta, tradicionalno je obeležen Dan rudara i dan borskog kombinata bakra. Na svečanosti koja je upriliičena tim povodom uručene su nagrade “Inženjer Šistek” najzaslužnijim pojedincima iz Rudarsko-topioničarskog basena RTB Bor.
Nagradu „Inženjer Šistek,“ za doprinos razvoju kompanije u 2017. godini, dobili su Saška Tasić, Slaviša Stefanović, Dragan Nikolić, Goran Jovović, Milutin Šćopić iz RBB-a i Goran Repedžić iz RBM-a. Dosad su najprestižnije basensko priznanje dobila 353 „Šistekovca“.
Svečanosti u Boru prisustvovao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, koji je izjavio da RTB Bor ima budućnost i da posluje pozitivno, ali da su potrebna dodatna ulaganja, preko strateškog partnerstva.
“Da bi RTB Bor dugoročno bio održiv pored topionice, fabrike sumporne kiseline i dela mehanizacije koju smo kao Vlada podržali, potrebno je dodatno ulagati u rudarstvo, otvarati nove rudnike i raditi nova istraživanja u tom sistemu. Za tako nešto su potrebne velike investicije koje, po našem mišljenju, treba tražiti kroz strateška partnerstva”, objasnio je on.
Svečanosti je ispred Privredne komore Srbije prisustvivao v.d. direktor PKS-Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga Dejan Tošić sa saradnicima.

 Galerija fotografija