Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

SKUPŠTINA DRUŠTVA PČELARA „GRLJAN”

U nedelju 28.01.2018. godine u Grljanu je održana godišnja Društva kojoj su kao gosti prisustvovali i predstavnici Grada, PSSS ”Agroznanje” i PKS -RPK Zaječar.
Prisutnima su se obratili predsednik Udruženja Mića Ristić koji je obrazložio rad Društva u prethodnoj godini, predstavnici Grada, PSSS i Komore. Vesna Stanković, član gradskog veća ,je podsetila da je Grad u 2017. podržao poljoprivredu kroz 5 konkursa, a jedino je Konkurs za pčelarstvo imao realizaciju 100% . Za pčelarstvo je izdvojeno preko 2,6 miliona što je 36% ukupnog izdvajanja za poljoprivredu u prethodnoj godini.
Cilj je da se pomognu mali proizvođači, a Grad će nastaviti ulaganja u poljoprivredu u još većem obimu nego do sada. Ove godine planirano je da se uloži duplo više nego prethodne i subvencionisanje će se sprovoditi preko Budžetskog fonda za poljoprivredu, istakla je Stanković. Boban Kostić, zamenik predsednika je istakao da će grad u okviru novih seoskih saveta mesnih zajednica imati i odbore za poljoprivredu preko kojih će moći više da pomogne poljoprivrednim proizvođačima i udruženjima iz oblasti poljoprivrede.

Slavica Dželatović ispred PSSS govorila je o merama koje se očekuju od Ministarstva poljoprivrede, kao i o potrebi dobre informisanosti naših proizvođača da bi mogli da povuku sve dostupne subvencije kako iz Ipard fondova, Ministarstva poljoprivrede i Grada.
Dijana Dijanović isped PKS –RPK Zaječar istakla je da će Komora nastaviti sa organizovanjem seminara, kako za pčelare tako i za sve ostale proizvođače, s obzirom na iskazanu potrebu Društva za daljim edukacijama.

Galerija fotografija


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanje
parlament
RS MTTT baner

.