Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

KAKO DO POVOLJNIJIH I BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA MALA I SREDNJA PREDUZEĆA

Dana 29.03.2018. godine u Privrednoj komori Srbije - Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog okruga održana je radionicu na temu ,,Kako do povoljnijih i bespovratnih sredstava za mala i srednja preduzeća’’. Radionica je organizovana od strane USAID Projekta za konkurentnu privredu i WM Equity Partners doo Beograd. Cilj radionice je da olakša finansiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji, te da im pored finansiranja od strane banaka omogući pristup bespovratnim IPARD sredstvima, kao i da im približi finansiranje od strane investicionih fondova.
Smisao ovakvih radionica je da okupi sve relevantne učesnike i da podeli njihova iskustva, potrebe i mišljenja na temu podizanja kapaciteta malih i srednjih preduzeća za prikupljanje svih raspoloživih izvora finansiranja. 
Prisutne učesnike je pozdravio direktor PKS-RPK Zaječar i istakao da su ovakve radionice prava prilika da firme na jednom mestu dobiju sve potrebne informacije. 

Mala i srednja preduzeća treba da se bolje pripreme za finansiranje od strane komercijalnih banaka, ali i da se upoznaju sa alternativnim izvorima finansiranja, kao što su IPARD i druga bespovratna sredstva, kao i sa finansiranjem od strane investicionih fondova.
U uvodnom izlaganju predstavljen je USAID-Projekat za konkurentnu privredu, a u panel diskusiji o povoljnijim i bespovratnim sredstvima govorili su predstavnici, UniCredit Banke, FIMA Invest – Društvo za upravljanje investicionim fondovima i eskpert za IPARD. Firme Strela doo i RZ Agro doo predstavile su rad svojih firmi i saradnju sa USAID.
Interesovanje za radionicu je bilo veliko i prisutne firme su aktivno učestvovale.

 Galerija fotografija


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanjeprijava trenera u dualnom obrazovanju
parlament
RS MTTT baner

.