Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

Otvaranje nove kancelarije Društva pčelara „Grlјan“

U nedelju 01.aprila 2018.godine otvorena je nova kancelarija Društva pčelara „Grlјan“. Pored članova Društva otvaranju su prisustvovali predstavnici Grada, PSSS ”Agroznanje” i PKS -RPK Zaječar.
Prostoriju je Društvu Grad Zaječar ustupio na korišćenje, a dobili su od grada i kompjutersku opremu.
Prisutne je pozdravio predsednik Društva, Miodrag Ristić i zahvalio se Gradu Zaječar na prostorijama i opremi. Naglasio je da su izuzetno zadovolјni saradnjom koju imaju sa Gradom, poljoprivrednom savetodavnom službom „Agroznanje“ i Komorom Zaječar.
Gradskom većniku za polјoprivredu Vesni Stanković su u znak zahvalnosti uručili - „Nukleus“ košnicu koja simbolizuje početak rada u pčelarstvu. Vesna Stanković je rekla da će Grad Zaječar nastaviti da podržava pčelare i da se očekuje uskoro usvajanje Programa mera ruralnog razvoja za 2018 g . Programom su predviđeni podsticaji za nabavku pčelinjih rojeva i opreme za pčelarstvo. Ove mere realizovaće se preko javnih poziva ili konkursa. Slavica Dželatović, direktor PSSS “Agroznanje“ je ukazala na izmene u merama Ministarstva polјoprivrede šumartva i vodoprivrede kao i da se očekuje i da izađe novi Pravilnik za mere u pčelarstvu.

Ovo udruženje pčelara aktivno učestvuje u seminarima i manifestacijama u organizaciji PKS –RPK Zaječar.
Ovom prilikom Dijana Dijanović, koordinator za poljoprivredu PKS-RPK Zaječar je razgovarala sa predsednikom i ostalim članovima Društva o predstojećim edukacijama koje će biti održane u aprilu, a koje će se odnositi na jačanje kapaciteta udruženja.

Galerija fotografija


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanjeprijava trenera u dualnom obrazovanju
parlament
RS MTTT baner

.